Göz Kapağı Estetiği -Blefaroplasti

Gözlerin çevresinde cilt yaşlanmasına bağlı oluşan değişiklikleri düzeltmek amacı ile yapılan ameliyatlar göz kapağı estetiği ya da blefaroplasti olarak adlandırılmaktadır.

Yaşımız ilerledikçe cilt gerginliği azalarak gevşeyip uzamakta, cilt altındaki kaslar zayıflamakta ve özellikle güneş ışınlarının cilt üzerindeki etkisi ile pigmentasyon adı verilen lekelenmeler oluşmaktadır. Gözlerimizin çevresindeki cilt vücudun diğer bölgelerine göre daha ince ve hassas olduğu için yaşlanmanın etkileri öncelikle gözler çevresinde izlenmektedir.

Hem üst hem de alt göz kapaklarında izlenen bu problemleri düzeltmeye yönelik olarak alt ve üst göz kapaklarında farklı cerrahi müdahaleler yapılabilmektedir.

Üst Göz Kapağı Estetiği – Üst Blefaroplasti

Üst göz kapaklarında yaş ilerledikçe izlenen en sık problem cilt fazlalığıdır. Ciltte oluşan incelme, uzama ve sarkma öncelikle yorgun ve üzgün bir ifadeye neden olurken zamanla problemin ilerlemesi görmeyi de olumsuz etkileyebilmektedir.

Üst göz kapağı estetiği ameliyatında göz kapağındaki fazla cilt yanında gereken durumlarda az miktarda cilt altı kas ve veya yağ dokusu da çıkartılarak yaşlanmanın etkileri yanında cilt fazlalığının yaratığı perde etkisine bağlı oluşan görme problemleri de düzeltilebilmektedir.

Alt Göz Kapağı Estetiği – Alt Blefaroplasti

Gözlerin altındaki ciltte ve cilt altı dokularda oluşan gevşeme ve sarkma bu bölgede kırışıklara ve göz zamanla torbalanmalara neden olmaktadır. Alt göz kapağı estetik ameliyatında bu bölgedeki fazla cilt çıkartılırken torbalanma bölgelerindeki fazla yağ dokuları kısmen çıkartılmakta ya da yağ dokusu kaybı olan bölgelere doğru yayılmaktadır. 

Göz çevresinde oldukça etkili şekilde gençleşme sağlayan bu ameliyat sırasında alt göz kapağının gevşekliklerinin düzeltilmesi ya da göz dış açısının yerinin değiştirilerek göze farklı bir görünüm kazandırılması da mümkün olmaktadır.

Bazı hastalarda sadece üst ya da sadece alt kapak ameliyatı planlanırken hastaların önemli bölümünde hem üst hem de alt göz kapaklarına aynı anda müdahale yapılmakta aynı zamanda kaşlarında düşüklük olan hastalarda ameliyata kaş kaldırmaya yönelik işlemler de eklenerek tam bir göz çevresi gençleştirme sağlanabilmektedir.

Göz Kapağı Estetiği Nasıl Yapılır?

Sadece üst göz kapaklarına yönelik müdahale yapılacak hastalarda işlemin lokal anestezi ya da sedasyon adı verilen sakinleştirici anestezi uygulaması altında yapılması mümkün olmakla beraber çoğu hastada aynı anda alt göz kapağı ameliyatı ya da kaş kaldırma, yüz germe, yağ enjeksiyonu gibi işlemler de yapıldığı için genellikle genel anestezi tercih edilmektedir.

Üst göz kapakları için kesilerin her zaman cilt üzerinden yapılmasına karşın alt göz kapağı ameliyatının belirgin göz kapağı gevşemesi olmayan ve torbalanması hafif derecede olan hastalarda dışarıdan bir kesi yapılmadan göz kapağı içinden (transkonjonktival) yapılması mümkün olabilmektedir.

Göz kapağı estetiği planlanan bütün hastaların ameliyat öncesinde bir göz hastalıkları uzmanı tarafından görme yanında göz kapağı ve göz yaşı fonksiyonları yönünden detaylı olarak değerlendirilmesi gereklidir.

Bu konudaki Diğer Başlıklar

Nörotoksin Uygulamaları

Dolgu Enjeksiyonları

Gözaltı Işık Dolgusu

İple Yüz Gençleştirme

Ultherapy – Ameliyatsız Yüz ve Boyun Germe

Kaş Kaldırma

Yüz Germe – Facelift

Boyun Germe – Necklift

Kepçe Kulak Ameliyatı

Çene Estetiği

Fasial Plastik Cerrahi Nedir?

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Burun Dolgusu

Burun dolgusu günümüzde hafif derecedeki estetik burun deformitelerinin giderilmesinde sıklıkla başvurulan bir uygulamadır

yuz-germe-ameliyati

Yüz Germe - Facelift

Yıllar içerisinde yüz cildinde oluşan kırışıklık, gevşeme ve sarkmaların yanı sıra yüzün farklı bölgelerindeki cilt altı yağ dokusunun hacim ve yer değiştirmesi aynı zamanda yüz kemiklerinde meydana g