Kepçe Kulak Ameliyatı - Otoplasti
Toplumda oldukça sık karşılaşılan estetik probleml...
Gözlerimizin içinde bulunduğu kemik yapıların yanı sıra gözleri çevreleyen yağ dokuları ve bu dokulara destek olan zarlarda zaman içinde oluşan değişiklikler gözaltı bölgesinde torbalanmalar ya da çukurlaşmalar olarak ortaya çıkabilmektedir.
Gözaltındaki belirgin torbalanmaların tedavisi için genellikle cerrahi yöntemlerin uygulanması gerekirken bu bölgede oluşan çukurlukların, koyu renkli gölgelenmelerin ve koyu çizgilenmelerin tedavisinde özel dolgular başarı ile kullanılmaktadır.
Oldukça hassas bir bölge olan göz çevresinde kullanılan dolgu maddeleri ve dolgu teknikleri de yüzün diğer bölgelerine göre farklılık göstermektedir. Bu bölge için özel olarak geliştirilmiş optimal çapraz bağ içeren dolgular ile dar bölgelerde kolay uygulamalar yapılırken, bu dolguların uygulama bölgesinde kolay yayılma özellikleri ile çevre dokulara baskı yapmadan ödemsiz ve doğal iyileşme sağlanmaktadır.
Yüze yapılan dolgu enjeksiyonları genellikle yüzeysel yumuşak dokular içine uygulanmasına karşın gözaltı ışık dolgusu derin planlara ve kemik üzerine uygulanan bir dolgudur. Aynı zamanda bu bölgenin damarsal yönden zengin olması nedeni ile uygulamada künt uçlu kanüller ya da özel enjeksiyon teknikleri kullanılmaktadır.
Gözaltı ışık dolgusu genel olarak gözler ve burun arasında ve gözlerle elmacık kemikleri arasında oluşan, koyu gölgelenmelere neden olan çukurluklara uygulanmaktadır. Su tutucu özelliği az olan bu özel dolgu materyalinin tam etkisi yapıldıktan 1-2 hafta sonra oluşmaktadır. Işık dolgusu uygulamasında genellikle 0,6 – 1 cc arasında tek bir enjeksiyon yeterli olmasına karşın bazı durumlarda ilave enjeksiyon yapılabilmektedir.
Ultherapy - Ameliyatsız Yüv ve Boyun Germe
Burun Estetiği Ameliyatı - Rinoplasti